τιμές στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων διαφέρουν ανάλογα με την πολιτική της κάθε ασφαλιστικής εταιρείας και του τρόπου υπολογισμού τους από αυτήν. Κάποιες από αυτές διατηρούν τον παραδοσιακό τρόπο υπολογισμού τους με βάση την περιοχή κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και τους φορολογήσιμους ίππους, ενώ κάποιες άλλες χρησιμοποιούν παραμετρική τιμολόγηση με βάση την περιοχή κυκλοφορίας, την ηλικία του οδηγού, την ηλικία του οχήματος την ημερομηνία έκδοσης του διπλώματος του οδηγού, την μάρκα και τον τύπο του οχήματος.

 

Η παραμετρική τιμολόγηση είναι αυτή που δημιουργεί το παράδοξο να πληρώνουν περισσότερα ασφάλιστρα οχήματα χαμηλού κυβισμού από αυτά των πολλών κυβικών, ή ακόμη να υπάρχουν διαφορετικά ασφάλιστρα για το ίδιο όχημα αλλά με διαφορετικά στοιχεία οδηγού και ιδιοκτήτη.

 

Ο παλαιός υπολογισμός ασφαλίστρων με βαση τα κυβικά, προσφέρει σταθερή τιμή και δεν μπερδεύει τους ασφαλιζόμενους. Η παραμετρικη τιμολόγηση όμως, η οποία χρησιμοποιεί κριτήρια για την τιμολόγηση τα στοιχεία του αυτοκινήτου και του κυρίως οδηγού, προσφέρει πιο δίκαιες τιμές στα ασφάλιστρα.  Γι' αυτό τον λόγο η τάση των ασφαλιστικών εταιρειών, είναι προς την κατεύθυνση της παραμετρικής τιμολόγησης.

 

Το τελικό συμπέρασμα είναι πως η ασφάλεια του αυτοκινήτου δεν είναι κάτι απλό, όπως ήταν τα παλαιότερα χρόνια. Η εμπειρία του ασφαλιστή είναι αυτή που θα προσφέρει στον ασφαλιζόμενο την καλύτερη δυνατή λύση για την ασφάλιση του αυτοκινήτου του. Και η online ασφάλιση, σε συνδυασμό με έναν έμπειρο ασφαλιστή, είναι αυτό που μπορεί να δώσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ασφαλεια αυτοκινήτου τιμές

AsfaLyseis.gr | Δείτε τιμές γρήγορα και απλά, χωρίς πολλές καταχωρήσεις. Βρείτε φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου και κάντε αγορά ασφαλιστηρίου από 60€ το εξάμηνο.