Η θραύση κρυστάλλων είναι μια προαιρετική κάλυψη που παρέχεται εφόσον την επιλέξει ο ασφαλισμένος. Αν και προαιρετική, οι στατιστικές δείχνουν ότι είναι από τις πλέον απαραίτητες.

 

Σύμφωνα με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, το 2015, υπήρξαν 100.470 περιστατικά ζημιών σε κρύσταλλα με τις αποζημιώσεις να φτάνουν τα 28.611,108 ευρώ. Το μέσο κόστος ζημιάς κυμαίνεται στα 285 ευρώ.

 

Αυτά τα νούμερα φυσικά αφορούν σε ασφαλισμένους που είχαν επιλέξει να έχουν την συγκεκριμένη κάλυψη. Πολλοί θα είναι εκείνοι που θα αναγκάστηκαν να επωμιστούν οι ίδιοι το κόστος επισκευής ή αντικατάστασης καθώς πρόκειται για μία από τις συχνότερες ζημιές που μπορούν να συμβούν σε ένα αυτοκίνητο. Το κόστος της αποκατάστασης της ζημιάς είναι σαφώς πολλαπλάσιο του κόστους επιλογής της συγκεκριμένης κάλυψης.

 

Η κάλυψη αυτή διαφέρει από Ασφαλιστική σε Ασφαλιστική και θα πρέπει να ενημερωθείτε για το τι ακριβώς παρέχει η δική σας Ασφαλιστική. Σε γενικές γραμμές, αφορά στην κάλυψη ζημιών σε πλαϊνά κρύσταλλα, στο εμπρόσθιο και στο οπίσθιο παρμπρίζ, περιλαμβανομένων και των εξόδων τοποθέτησής τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις καλύπτονται επίσης οι πλαϊνοί καθρέπτες και η ηλιοροφή. Μπορεί να έχει κάποιο ποσό απαλλαγής και ανώτατο όριο αποζημίωσης. Επίσης μπορεί να καλύπτει όλες τις αιτίες ή να εξαιρεί κάποιες. Σε κάθε περίπτωση ρωτήστε τον Ασφαλιστικό σας σύμβουλο τόσο για το κόστος όσο και για τις παροχές.